150 g vlašských ořechů - půlky nebo čtvrtky
150 ml tuzemského rumu
300 g hladké mouky
200 g másla nebo hery (nebo napůl - tak to dělám já)
100 g moučkového cukru
1 žloutek Celé půlky nebo čtvrtky ořechů zalijte rumem a nechte 24 hodin stát. Z mouky, másla, cukru a žloutku vypracovat vláčné těsto. Také jsem ho udělala 24 hodin předem. Pak zapracovat ořechy do těsta, utvořit z něj cca 5 šišek, dát na hodinu do lednice a pak je nakrájejte na půl cm tenká kolečka. Průměr - jaký chcete. Je možnost ještě to obalit po upečení v cukru, to jsem ale nedělala - bylo to sladké akorát a cukr zbytečně nepadal, nešpinil. Rum z ořechů pochopitelně vypijeme, i když je od ořechů dost nahořklý.
Žádné komentáře:
Okomentovat